zaterdag 27 oktober 2012

Besluiten uit liefde je liefde te uiten

Je liefde verwoorden in woorden volstaat niet als je niet inziet, dat
een toekomstperspectief er voor sommige kinderen niet rooskleurig uitziet.
Uit liefde je liefde uiten in acties, initiatieven en transacties om kinderen te voorzien van basisbehoeften.

Je stuit soms op volle borden met vers eten dat wordt weggeworpen, omdat je "vol zit."
Je kleding doe je weg, omdat het last season is. En die kleur..."kan echt niet meer."
Eer de liefde. Liefde uiten door te besluiten je rug niet meer toe te keren, en je ogen te sluiten voor dingen die je tegen de borst stuiten.

Laten we met z'n allen besluiten om het dit keer anders te doen en het besluit niet te nemen zonder het ook echt te doen. Wist je dat onuitgevoerde ideeën er niet toe doen? Bij woord moet daad komen kijken en voor de getijden verstrijken de handen in elkaar slaan en de wereld verrijken met begrip, liefde en tolerantie. En arrogantie voor een dichte deur laten staan. Als iedereen denkt "dat wordt vast al gedaan" zijn we nog verder van huis dan we al waren. Tot mijn grote spijt kan ik, en de rest van de wereld met mij, wel verklaren hoe het toch komt dat sommige kinderen niet automatisch een basis meekrijgen.

We zijn bezig met consumeren. Daarom. We zijn bezig met competities, tekenen af en toe wel petities tegen zus en zo, maar dat is slechts sporadisch. Onze harten achter tralies, omdat wij onszelf niet toestaan werkelijk te beseffen hoe goed wij het hebben. We treffen geen maatregelen om de levens van anderen te regelen en te tekenen voor actieve participatie in de te behalen doelen.

Wat ik probeer te zeggen is dat liefde veel verder gaat dan je neus lang is. Uit liefde je liefde uiten door te besluiten om je in te zetten voor een universeel probleem is vreselijk nobel. Lieve liefde ontsproten aan een warm hart, om klaar voor de start te staan en daar te gaan...waar anderen niet zo snel komen.

HoudaNoussi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten